fbpx

Ми постійно працюємо над тим, щоб податки сплачувати було легко та зручно – Мар’ян Года

Діліться інформацією з друзями:

Асоціація платників податків постійно працює над тим, щоб сервіси податкової служби ставали більш доступними, необхідними та корисними. Тому тема цифровізації взаємовідносин держави та платників податків – пріоритет для роботи ТВ АППУ в Рівненській області в рамках комунікаційної податкової платформи.

Днями Територіальним відділенням АППУ спільно з ГУ ДПС в області за сприяння облдержадміністрації та департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації проведений мультидисциплінарний тренінг і круглий стіл з обговорення переваг дистанційної взаємодії з ДПС та іншими контролюючими органами, інших найбільш актуальних податкових правил ведення бізнесу. Захід відбувся в рамках виконання заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Рівненській області на 2021-2023 роки.

Із суб’єктами підприємництва обговорили переваги дистанційної взаємодії з ДПС та іншими контролюючими органами. Представники малого та середнього бізнесу дізнались про те, як скористатись можливістю реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою. Фахові експерти з числа відповідальних працівників ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснили присутнім, як правильно користуватися сервісами Е-кабінету, яких на даний час функціонує понад 100. Понад 20 актуальних сервісів надає чат-бот InfoTAX у Telegram та Viber, щоб платники податків мали можливість отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, інформацію про результати обробки документів, подання звітності та сплати податків.

Учасникам тренінгу роз’яснили основні актуальні податкові нововведення, зокрема, про нюанси загальної та спрощеної систем оподаткування, тонкощі в адмініструванні податку на прибуток, ПДВ, ЄСВ та ПДФО, окремі аспекти запровадження програмних РРО. В ході мультидисциплінарного тренінгу використані такі новітні методи інформаційно-роз’яснювальної роботи, як майстер-клас та брейнсторм від ТВ АППУ з окремих, найбільш актуальних податкових правил ведення бізнесу.

Учасники тренінгу були одностайні в тому, що вдосконалення сервісів безконтактної взаємодії та подальша цифровізація взаємовідносин держави та платників податків – пріоритет для роботи податкових та інших державних контролюючих органів. В рамках круглого столу з обговорення проблемних питань обліку та оподаткування внесено цілий ряд конкретних пропозицій щодо вдосконалення регуляторного та податкового законодавства, з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації податкових сервісів, щоб податки сплачувати було легко та зручно для бізнесу.