fbpx

Місто Рівне серед бетону чи серед квітів

Діліться інформацією з друзями:

Дерев’яні конструкції, які змонтували у центрі міста Рівне перед драмтеатром викликали активне обговорення у соціальних мережах. Ініціатори ж закликають не спішити із висновками та зачекати завершення всіх робіт з облаштування зеленої зони.

Дерев’яні конструкції перед Рівненським драмтеатром тільки з’явилися і вже викликали неоднозначну реакцію рівнян в соцмережах, повідомляє Суспільне

Але це – лише початок облаштування нової зеленої зони, – пояснює керівниця проєкту Вікторія Власюк.

Ми робили акцент на тому, що під низом є підземка і на цьому просторі вже більш не можна посадити у відкритий ґрунт рослин, а локація потребує озеленення. Будуть садитися дерева, катальпи, далі в нас будуть кущі, буде багато різнотрав’я. Це буде таким хорошим акцентом, прецедентом, першим у Рівному, для того, щоб показати, як такий громадський простір може змінюватися”, – розповідає керівниця проєкту “Місто шумить інакше” Вікторія Власюк.

Розділились і думки тих, із ким журналісти Суспільного поспілкувалось безпосередньо біля конструкцій. 

Олександр Гребенюк – співініціатор реконструкції гідропарку.

“Питання наявності тут дерев – воно потрібне, питання наявності лавок – воно непогано. Вирішення для мене трохи незвичне. Можливо, дійсно краде перед театром трохи площі. І, можливо, я по-іншому його розмістив би, – коментує співініціатор реконструкції гідропарку Олександр Гребенюк.

Чоловік додає, що скульптури можна буде перенести до гідропарку, де розпочалась реконструкція.

Адже нова зелена зона перед драмтеатром буде мобільною, а дерев’яні її конструкції – стійкими до вологи і перепадів температур, – зазначає Вікторія Власюк. Але перед тим, як вирішити питання про можливе переміщення, пропонує дочекатися завершення всіх робіт.

“Я зараз би гостро не судила, що це не дуже гармонійно. Давайте вже після повного монтажу об’єкту ми всі потестуємо і якщо це буде не “ОК” для рівнян і далі буде продовжуватися цей такий “хейт”, то перенесемо локацію”, – додає Вікторія Власюк.

Відкрити “Острів серед бетону” на Театральній площі планують 17-го червня. Зі слів Вікторії Власюк, вартість нової зеленої зони – 220 тисяч гривень. Це кошти Українського культурного фонду, залучені в рамках проєкту “Місто шумить інакше”, який втілюють у Рівному представники громадської організації “Агенція сталого розвитку” та ініціативи “Сад історій”.