fbpx

Математичну виставку організували на Рівненщині

Діліться інформацією з друзями:

Указом Президента України  від 30 січня 2020 року 2020-2021 навчальний рік проголошений Роком математичної освіти в Україні. За ініціативою учнів Рівненської загальноосвітньої школи I–III  ступенів № 11 спільно з КЗ «Рівненський обласний краєзнавчий музей» створена «Виставка під знаком П».

Виставка не випадково відкривається 15 березня, адже 14 березня у всьому світі  визнане як неофіційне свято числа Пі (математичної константи).

«Виставка під знаком »

                  відкривається 15 березня о 14.00 год.

Математику називають царицею всіх наук.  Повернути колесо історії на тисячоліття назад, пройти довгими плідними на відкриття дорогами розвитку математичної науки від первісних суспільств до сучасності,  привернути увагу учнівської молоді до неймовірно цікавої і важливої галузі знань – така мотивація створення виставки.

Оформлення виставки – стилізований математичний шкільний клас першої половини ХХ ст., в якому зібрані різноманітні предмети, які слугували школярам у навчанні математичних дисциплін в минулому і вже невідомі сучасним учням.Тут старі дерев’яні парти, шкільна дошка, рахівниці, приладдя для креслення геометричних фігур, підручники різних років видані різними мовами.  Людство пройшло складний шлях відкриттів у діях з числами від перших зарубок на палиці, рахівниці-абаку, логарифмічної лінійки, арифмометра до сучасних електронно-обчислювальних машин. На виставці представлені зразки пращурів сучасної обчислювальної техніки.  Математика в історичній ретроспективі – це імена видатних вчених математиків і їх внесок у науку.

Виставка створена із експонатів фондової колекції музею,  предметів, які зберігаються у шкільному музеї ЗОШ  №11, а також з власних колекцій рівнян.

Учениці 8-х класів школи  № 11 спільно з працівниками музею брали участь у створенні виставки, а також підготували цікаві розповіді по цій експозиції, якими будуть ділитися із своїми ровесниками.

Виставка зацікавить не лише школярів, а й усіх, хто бажає зануритися у світ історії цієї фундаментальної науки.

Запрошує Галина Данильчук