fbpx

Китаянка порівняла рівненські тролейбуси з китайськими

Діліться інформацією з друзями:

Громадський транспорт Рівного з транспортом Китаю порівняла громадянка Китаю, а нині жителька Рівного Хоу Чжоу. Дівчина живе у Рівному вже доволі тривалий час. У нашому місті вона навчає всіх охочих китайської мови. А ще вона пише цікаві пости у Фейсбуці, де розповідає ті, чи інші традиції своєї Батьківщини та ділиться враженнями від українських.

Цього разу Хоу Чжоу порівняла українські та китайські тролейбуси. Пряму мову публікуємо мовою автора.

«У Рівному коли тролейбус приїхати на зупитку тоді він робить звук-оголошення такого самий як автобуси у Китаї. Інколи коли я іду по місто і чую такий звук, я думаю що я у Китай)))Послухайте звук у китайський автобус з мого міста Чанша», – пише Хоу Чжоу та додає відео на якому дійсно можна почути схожу мелодію, як у тролейбусах Рівного.

«У Китай всі зупинки зроблений з метал і там немає лавочки як в Рівне. На зупинка у Китай є тільки труба – це можна сісти трішки але довго сидіти чи лежати на такого труба дуже не зручно», – так китаянка порівнює зупинки громадського транспорту.

Хоу Чжоу розповіла і про ці на проїзд у громадському транспорті в Китаї. Виявляється там не дають здачі, якщо розраховуєшся готівкою.

«У Китай автобуси менший ніж в Україна і є тільки два двері. Передні двері це заходити а задні двері це виходить. Заходити можна тільки в передні двері і водій буду контролювати хто платити гроші. Але немає ніхто давати квиток. Якщо платити з телефон або спеціальний карточка тоді коштує 1,5元(6,5 грн) і водій буде чути звук що ви платили. А якщо платити з гроші тоді 2元(8,5грн). Біля водій є спеціальний коробка куди треба кидати гроші і ніхто не буде давати здача. Якщо у вас немає 2 юань тоді будете давати 5 чи 10 юань і немає здача. Виходить дуже дорого квиток».