fbpx

Критика української мови в прямому ефірі не закінчилась вибаченням

Діліться інформацією з друзями:
“Високоінтелектуальній людині важко розмовляти примітивною українською мовою, але я повинен все це робити, тому що є закон”, — заявив блогер у процесі свого “майстер-класу”.

Політтехнолог Володимир Петров вирішив влаштувати експеримент під час ефіру, розкритикувавши українську мову та законодавство. Обрізаний ним самим відеоролик швидко розлетівся в соцмережах, а на блогера обвалилася  хвиля критики з боку українців.

Відео Володимир  опублікував у своєму Facebook.

Так він вирішив наочно показати, як сучасні блогери “хайпують” на мовному питанні, набираючи тисячі підписників за кілька днів.

Володимир Петров був впевнений, що після обробки відео розлетиться по Telegram-каналах, і це принесе велику кількість негативного хайпу й уваги.

“Чесно кажучи, я вже рік ламаю свою прекрасну, чудову російську мову українською. Мучу себе, це реально сильна фізична мука, інтелектуальна. Інтелектуальна, тому що високоінтелектуальній людині важко розмовляти примітивною українською мовою, але я повинен все це робити, тому що є закон. Кінчений закон, якого я повинен дотримуватися. Розумієте? Звичайно, російська мова красивіша, мелодичніша, чіткіша, ніж ось ця ось… А ще в українській мові багато букви “л”, яку важко вимовляти. Неначе в роті щось.. а російська мова як ракета, яка злітає в космос, а українська мова — віз, який ледве-ледве плентається на дорозі”, — заявив Володимир Петров в ефірі телеканалу “Ісландія”.

Уже через добу зʼявилася повна версія відеоролика, на якому політтехнолог наочно пояснює, як блогери за допомогою образ в бік української мови, армії і т.п.  просто привертають до себе увагу соціально активних громадян, і, за допомогою такого «хайпа», набирають собі активність в соцмережах.

Фокус