fbpx

Фільм про Маріуполь став найкращим документальним фільмом

Діліться інформацією з друзями:

Фільм “20 Днів у Маріуполі” отримав нагороду за найкращий документальний фільм на BAFTA Awards.

Це премія Британської академії кіно та телевізійних мистецтв. Нагороду вручили 18 лютого у Лондоні. Це перша BAFTA в історії українського кіно.

Про це повідомляють журналісти.

Документальний фільм “20 днів у Маріуполі” розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення — обстріли, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку. У стрічці задокументована смерть багатьох людей, дітей в оточеному росіянами місті.

“20 днів у Маріуполі” створив Мстислав Чернов, агенція Associated Press і Frontline.

Саме як команда Associated Press Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою і продюсеркою Василісою Степаненко прибули до Маріуполя 24 лютого за годину до початку вторгнення. Завдяки їм весь світ дізнався, що відбувалося в Маріуполі навесні 2022 року. Тоді, коли російські сили руйнували це місто день за днем.

Автори стрічки – фтограф Євген Малолєтка, режисер Мстислав Чернов, продюсери Рейні Аронсон Рат, Мішель Мізнер і Василіса Степаненко з премією BAFTA

“20 днів у Маріуполі” – це не лише хроніка тих подій. Це також дуже особистий фільм про роботу воєнних репортерів і документування історії. Сам режисер в інтерв’ю розповідав, що для нього у фільмі було важливо донести кожну деталь побаченого у Маріуполі під час облоги.

У себе на каналі команду з перемогою привітав Петро Андрющенко: “Друзі, ви зробили для нашої спільної перемоги не менше за топ політиків. Та знаючи вас знаю, що ви досі цього не прийняли.”

Читайте також: Герой з Рівненщини приєднався до Небесного війська