fbpx

Енергетики Рівненщини звітують про закінчення відновлювальних робіт

Діліться інформацією з друзями:
Наразі вдалося відновити роботу усіх пошкоджених буревієм повітряних мереж 10 кВ, яких після п’ятничної стихії було 192, повідомляє “Рівнеобленерго”.
Також було відновлено роботу 8 ПЛ 110 кВ, 7 ПЛ 35 кВ.
Здійснено заміну 112 пошкоджених електроопор та повернуто електропостачання до 340 населених пунктів.
Найбільше постраждали від буревію колишні Рівненський, Костопільський, Гощанський, Корецький, Дубенський, Березнівський, Сарненський райони – це обірвані електромережі, пошкоджені опори, повалені дерева, часто у важкопрохідній місцевості, що значно ускладнило проведення відновлювальних робіт.
Головною причиною знеструмлень є необрізані зелені насадження та пошкодження електромереж під час падіння гілок та дерев.
Нагадуємо про важливість дотримання вимог ст. 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», п.5 «Правил охорони електричних мереж», п 5.5 «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України
Адже, згідно з вказаними документами, відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є:
  • на об’єктах благоустрою державної чи комунальної власності – балансоутримувачі цих об’єктів;
  • на територіях установ, підприємств, організацій та прилеглих територіях – установи, організації, підприємства;
  • на територіях земельних ділянок, які відведені під будівництво, – забудовники чи власники цих територій;
  • на безхазяйних територіях, пустирях – місцеві органи самоврядування;
  • на приватних садибах і прилеглих ділянках – їх власники або користувачі.

Окрім того, що працівникам ПрАТ «Рівнеобленерго» доводилось виявляти по декілька пошкоджень на одній мережі через обриви, падіння дерев, працювати по декілька бригад на одній повітряній лінії, щоб заживити населені пункти, на жаль ще й потрібно пильнувати крадіїв.

Під час ремонту ПЛ 10 кВ, від якої заживлені мешканці села Ходоси, було виявлено крадіжку електропроводу з одного прогону мереж, що значно подовжило відновлювальні роботи. 
За допомогою місцевого населення вдалося затримати крадія – жителя цього ж села.
Крадіжку електропроводу було також зафіксовано на вул. Б.Хмельницького у Городку. Обидва випадки сталися на території обслуговування Рівненського РЕМ.
«Застерігаємо від подібних незаконних дій, за які доведеться відповідати, а також нагадуємо про небезпеку наближення до електропроводів, що можуть бути під напругою! Це смертельно небезпечно!», — йдеться у повідомленні.
Повідомляє Рівнеобленерго