fbpx

Для Рівненщини і Хмельниччини підготували кваліфікованих комбайнерів

Діліться інформацією з друзями:

Для Рівненщини і Хмельниччини підготували кваліфікованих комбайнерів, які працюватимуть у фермерських господарствах.

За професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «В1» завершили навчання безробітні Рівненщини. На базі Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ слухачі навчалася за направленнями Гощанської і Корецької районних філій Рівненського ОЦЗ, а також за власні кошти. Тривалість навчання 1,6 місяця. Виробниче навчання і виробнича практика трактористів були організовані на базі відділення. Тут створені відмінні умови для підготовки кваліфікованих робітників та відпрацювання практичних навичок: сучасна техніка, виробничі майданчики, слюсарна майстерня, навчальне поле. У спеціалізованих кабінетах із слухачами працюють досвідчені педагоги.

Майбутні приборкувачі зернозбиральної техніки навчилися самостійно виконувати сільськогосподарські (збиральні) роботи на самохідних зерно- і кукурудзозбиральних комбайнах згідно з вимогами агротехніки та агротехнології; виконувати слюсарні роботи під час експлуатації, технічного обслуговування та ремонту комбайнів; вивчили правила дорожнього руху та технічної експлуатації комбайнів.

Категорія В1 передбачає знання зернозбирального комбайна, зокрема,  JOHN DEERE – справжньої гордості закладу, улюбленця слухачів на виробничому навчанні.

Костянтин Мельник задоволений рівнем підготовки, умовами навчання та атмосферою закладу. Слухач здобував професію за власні кошти, найважливіше, що тепер має офіційну роботу – працюватиме у ФГ «Міраж-М» Старосинявського району Хмельницької області.  

В’ячеслав Вознюк – демобілізований військовослужбовець ООС/АТО. Мирна професія до вподоби гощанцю: робота в полі, надійний «залізний кінь» та безпечні комфортні умови праці.

Супроводжуючий групи, майстер виробничого навчання водінню Тарас Солончук поділився:

«Слухачі успішно опанували навички керування сучасним комбайном. Трактористи, що мають досвід роботи на техніці інших зразків, із задоволенням відмічають вагомі переваги JOHN DEERE: комфортність салону, зручність у керуванні, автоматизація та комп’ютерний контроль за головними процесами і допоміжними системами, чітка робота із зерном та соломою будь-якого стану, висока потужність, відмінна прохідність та низьке споживання палива».

За підсумками навчання і державної кваліфікаційної атестації випускники отримали свідоцтва державного зразка. Із успішним завершенням навчання комбайнерів привітав завідувач Олександрійського навчального відділення Олександр Сидорець.