fbpx

Дієтологиня назвала кращий осінній напій для зміцнення організму

Діліться інформацією з друзями:

Українська дієтологиня Тетяна Фіалкова порадила в осінньо-зимовий період додати в свій раціон кухлик гарного какао, оскільки воно не тільки піднімає настрій, але і покращує роботу організму загалом.

«Ключові компоненти какао -– поліфеноли, вони ж антиоксиданти і протизапальні речовини, які ми добре відчуваємо в напої у вигляді гіркоти.

Доведено, що какао покращує стан мікрофлори кишечника: збільшує популяцію корисних бактерій в кишечнику і пригнічує ріст клостридій.

Какао знижує апетит і попереджає емоційне переїдання. Відмінний напій на полуденок, коли зазвичай хочеться заїсти післяобідню трапезу солоденьким.

Відомо, що какао профілактує розвиток інсулінорезистентності та цукрового діабету, підвищуючи чутливість рецепторів до інсуліну.

Какао навіть трохи впливає на зниження “поганого” холестерину (ЛПНЩ), зменшуючи його рівень на 4-7% при щоденному вживанні напою або гіркого шоколаду.

Дослідження говорять, що регулярне споживання какао призводить до м’якого зниження артеріального тиску у гіпертоніків (гіпотоніків, навпаки, тонізує) і знижує смертність від серцево-судинних захворювань.

Випиваючи дві чашки какао без цукру, випробувані демонстрували поліпшення мозкового кровообігу і кращі результати при розумовому навантаженні.

Чим більше гіркоти в какао продуктах, тим більше в ньому флавоноїдів, і тим активніше будуть позитивні дії (всі перераховані вище ефекти) на організм “, – поділилася з користувачами мережі фахівець.

Але щоб зміцнити організм, а не завдати йому шкоди Фіалкова рекомендує вибирати якісні какао-боби, какао і шоколад з максимальним вмістом цього компонента.

“Найпотужніший ефект дадуть: сирі какао-боби ферментовані, терте какао і порошок какао 100%, шоколад з максимальним % какао”, – додала дієтолог.

Регулярне споживання какао знижує смертність від серцево-судинних захворювань.

Однак крім позитивних властивостей, какао також має ряд протипоказань.

  • наявність ГЕРБ (рефлюкс). • акне і дерматити, екземи. • сечокам’яна хвороба.

Джерело: https://www.obozrevatel.com/