fbpx

Чорницю на Рівненщині вважають золотом

Діліться інформацією з друзями:

Чорниця – “золото” українських лісів, впевнена дієтолог Алла Багінська.

Приємно, коли ліки виявляються смачними. Чорниця відноситься саме до таких засобів. До речі, корисними є не тільки ягоди, а й пагони цього чагарника.

Завдяки своєму складу рослина володіє значним спектром дії:

  •  поліпшує роботу травної системи;
     усуває діарею;
    допомагає при циститі, уретриті;
    добре впливає на стан печінки;
  •  ефективна при цукровому діабеті;
    корисна для очей;
    знімає запалення;
    загоює рани;
    показана при анемії.

Пагони чорниці найчастіше використовуються при цукровому діабеті: їх вживають самостійно або в складі діабетичних зборів. Вони допомагають утримувати рівень цукру в межах норми. Тривалий прийом добре позначається на роботі підшлункової залози.

Одна з поширених проблем діабетиків — погіршення зору. У цьому випадку допоможуть і пагони, і ягоди. Чорниця для зору неодноразово доводила свою ефективність. Вона поліпшує стан клітковини та сутінковий зір, підвищує гостроту зору.

Чорниця — безпечна і швидка допомога при розладах шлунка.

Гріх буде мовчати про те, що темно-сині плоди можуть спровокувати виникнення алергічної реакції. Не можна вживати при захворюваннях підшлункової залози і шлунку в стадії загострення.

В сезон ми можемо їсти 150 грам чорниці на добу.

Але норма, щоб покрити потребу у мікроелементах для організму на день це 15 грам, 1 ст. л і її треба їсти кожного дня круглий рік, тому поки сезон заморожуйте, щоб вистачило до наступного сезону.

І будьте здорові ❤️

Я дуже люблю цю маленьку ягідку за її смак, їм з задоволенням з додаванням білого йогурту чи готую з нею відкриті пироги чи коктейлі. Рецепти.

Алла Багінська