fbpx
Бронзового Кузнєцова продали на аукціоні у Рівному за 150 тис. гривень

Бронзового Кузнєцова продали на аукціоні у Рівному за 150 тис. гривень

Діліться інформацією з друзями:

15 жовтня бронзове погруддя радянського розвідника і диверсанта Миколи Кузнєцова продали на аукціоні у Рівному за 150 тисяч гривень. Викупило його підприємство “РМет”, яке планує частково відреставрувати пам’ятник.

Як пише “Суспільне Рівне”, інформацію про це оприлюднили на сайті Prozorro.

У Рівному 7 жовтня на аукціон виставили бронзове погруддя радянського розвідника і диверсанта Миколи Кузнєцова. Його вага — 430 кілограмів. Торги відбулися 15 жовтня. Оголошена початкова ціна була 76 110 гривень. Бронзове погруддя придбало підприємство “РМет” за 150 тисяч гривень.

“РМет” займається гуртовою торгівлею металобрухтом. Директор підприємства Микола Шелюк розповів чому компанія придбала погруддя:

“Це історія нашого міста. Всі думали, що ми його як металобрухт хочемо. Але ми його хочемо залишити для себе. Навіть реставрувати частково. Я розумію, що зараз трохи не на часі цей момент, але це все ж таки історія”.

Також він додав, що 15 жовтня підприємству надійшло багато звернень від рівненських колекціонерів. Проте поки що передавати погруддя їм не планують.

В.о. міського голови Рівного Віктор Шакирзян, раніше повідомляв, що отримані гроші спрямують на дрони або інші речі, які необхідні для військових Збройних сил України.

Також Віктор Шакирзян відреагував на продаж бронзового боввана:

“Зовсім не цікаво, що вони із ним робитимуть, але знаю точно, що в місцях загального користування цьому погруддю не місце. А поки готуємося до продажу інших демонтованих радянських скульптур, розглядаємо пропозиції, на які зможемо направити виручені за них кошти”.

Як відомо, погруддя розвіднику й диверсанту червоної армії Миколі Кузнєцову демонтували на Алеї слави військового меморіалу кладовища “Дубенське” у травні 2022 року.

Тоді погруддя Кузнєцова планували передати у музей багатолітньої історії агресії Росії проти України, який облаштують на Пагорбі слави.

Читайте також: Встановлено зловмисників, які вчинили погром у Крилівському ліцеї