fbpx

Безробітні Рівненщини здобули універсальну професію аграрного сектору

Діліться інформацією з друзями:

В Олександрійському навчальному відділенні завершили навчання слухачі за професією «Робітник фермерського господарства».

Підготовка сучасних фермерів у Рівненському центрі ПТО ДСЗ триває 11,9 місяця, майбутні господарники мають можливість практично увесь рік, усі сезони застосовувати отримані знання. Укрупнена, універсальна й багатомодульна професія передбачає чималий об’єм знань і навичок: кваліфікованого тваринника та дояра 4 розряду, тракториста – машиніста сільськогосподарського виробництва категорії «А1», водія автотранспортних засобів категорій «С» та «В», слюсаря з ремонту с/г машин та устаткування 3-го розряду.
Безробітні

  • Гощанського
  • Демидівського
  • Млинівського
  • Рівненського
  • Рокитнівського районів
  • та Рівного

здобули потужну сучасну професію та озброїлися унікальними вміннями. Відмінна навчальна база та досвідчені педагоги дозволяють готувати кваліфікованих фермерів на найвищому рівні. Так, муляжі великої рогатої худоби, свиней у натуральну величину дають можливість слухачам вивчати будову тварин, зокрема, способи доїння корів, знайомлять із екстер’єрною оцінкою: слухачі вчаться визначати стан здоров’я тварин, вік, напрямок продуктивності, породи, конституцію тощо. Під час виробничої практики усі ці знання слухачі застосовували вже у режимі реального часу.
Під час виробничого навчання майбутні кваліфіковані робітники фермерського господарства виходили в поле, аби навчитися підживлювати озимі зернові, розраховували кількість добрив та забезпечували рівномірне внесення поживи під культури. Вони навчилися уникати надмірного піддобрювання, а також обов’язково враховувати погодні умови. Від цього залежатиме якість майбутніх врожаїв.

Олександрійське навчальне поле освітнього закладу – чудовий майданчик для відпрацювання професійних навичок, застосування отриманих знань та набуття нового досвіду роботи.

До послуг майбутніх господарників – спеціалізована навчальна техніка – трактори, причіпні агрегати, комбайни, вантажівки… А також – навчальні кабінети із персональними комп’ютерами, сучасні інформаційні технології, комп’ютеризовані симулятори водіння та автотренажери, навчальні майданчики для відпрацювання практичних навичок, сучасний автомобільний парк, досвідчені інструктори.
Важливо, що партнери освітнього закладу тісно співпрацюють із педагогами, надають свої виробничі майданчики для проходження слухачами виробничої практики. 
Старший майстер Ірина Танасюк поділилася враженням:

«Група активна та цілеспрямована. Слухачі «жадібно» опановували нові знання, а ще з більшим ентузіазмом прямували на виробничу практику! Серед найперспективніших можна виділити Максима Мулика із Млинівщини. Він і під час навчання виділявся особливою відповідальністю, і на державній кваліфікаційній атестації продемонстрував відмінні професійні знання». 

За результатами навчання і ДКА усі випускники отримали свідоцтва державного зразка – нову путівку у сучасну, затребувану професію. Розпочинається самостійна робота кваліфікованих робітників фермерського господарства на базах рівненських підприємців та фермерських господарствах. На підготовлених, універсальних робітників завжди чекають роботодавці-аграрії, і навчальний заклад гарантує якість та оперативність їх підготовки. Долучайтеся до співпраці, приходьте на навчання!