fbpx

30 червня Міжнародний день боротьби зі скаліозом

Діліться інформацією з друзями:

Міжнародний день боротьби зі сколіозом – це щорічна подія, яка виникла в 2013 році з ініціативи Асоціації сколіозу Великобританії.

Сколіоз – це захворювання опорно-рухового апарату, що характеризується викривленням хребта у боковій площині з розворотом хребців навколо своєї вертикальної осі. Процес формування сколіотичної деформації – це результат взаємодії чинників, що порушують вертикальне положення хребта й пристосувальні реакції, які спрямовані на збереження вертикального положення.

Основні причини розвитку патологічного стану: неправильна постава і малорухливий спосіб життя, що неминуче призводить до ослаблення м’язів спини; надмірні фізичні навантаження; вроджена патологія – недорозвинення м’язів або зв’язок, іноді діти народжуються з різної довжини ногами – навіть невелика різниця впливає на хребет; травма хребта; перенесена операція на серці. Головні причини сколіозу у дорослих – прогресування дитячого та  дегенеративне його викривлення після 50 років. Зі збільшенням викривлення зростає тенденція до погіршення проблем загального стану здоров’я. 

Департамент охорони здоров’я нагадує, що серйозні наслідки від викривлення хребта в шийному, грудному або поперековому відділах можна уникнути, якщо вести здоровий спосіб життя. Лікування сколіозу найбільш ефективне на ранніх стадіях, при перших же підозрах на проблему хребта зверніться за консультацією до сімейного лікаря.


Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»