fbpx

17 медичних працівників вакцинували від COVID-19 у Рівному

Діліться інформацією з друзями:
Першими у місті щеплення вакциною CoviShield отримали медики КНП “Центральної міської лікарні” РМР, яка визнана лікарнею першої хвилі для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.
Нагадаємо, що вакцинація проти COVID-19 відбуватиметься у п’ять етапів, що передбачено Дорожньою картою з проведення вакцинації проти COVID-19. Першочергово щеплюватимуть медиків ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.
У Рівненській області, при закладах первинного рівня надання медичної допомоги, створено мобільні бригади (така бригада є і у Рівному), які пройшли спеціалізовані навчання для проведення імунопрофілактики проти коронавірусної недуги.
 Мобільною бригадою із 2 лікарів та 2 медичних сестер 25 лютого 2021 року щеплено в Центральній міській лікарні Рівного 17 працівників закладу: 7 лікарів та 10 осіб середнього медичного персоналу (серед яких 2 лаборанти).
Перед щепленням медики пройшли обов’язковий огляд лікаря мобільної щеплювальної бригади та після виключення протипоказів та заповнення добровільної згоди на вакцинацію, отримали щеплення проти COVID-19. Після чого, в окремій кімнаті, вакциновані особи протягом 30 хвилин перебували під наглядом медиків.
 За інформацією вакцинованих рівненських медиків, змін в стані здоров’я, після щеплення, не відбулось. Також, станом на 17:00 годину 25 лютого не зареєстровано жодного випадку побічної реакції серед вакцинованих в КНП “Центральна міська лікарня” РМР.
Для повної імунізації необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 4–12 тижнів.
На жаль, захворювання на COVID-19 може призвести до тяжких наслідків та смерті. Вакцинування формує імунітет до вірусу та допомагає попередити інфікування.