fbpx

1 млрд грн заощадила Укрпошта на закупівлях у ProZorro

Діліться інформацією з друзями:

Укрпошта зекономила 1 млрд грн на закупівлях у системі ProZorro протягом останніх чотирьох років. Із вересня 2016 року і до сьогодні національний поштовий оператор провів майже 11 тисяч процедур через електронну систему закупівель, в яких взяли участь понад 5600 постачальників.

Найчисельнішою за кількістю пропозицій стала закупівля меблів для сільських відділень: у торгах змагалися 20 учасників. А одну з найбільш показових економій Укрпошті вдалося отримати в рамках двох тендерів на закупівлю електроенергії, які компанія проводила на початку 2020 року. Різниця між стартовою та запропонованою переможцем ціною дорівнювала 24,3 млн грн. У результаті були укладені угоди, за якими Укрпошта купує електроенергію за ціною, нижчою, ніж на РДН («Ринок на добу наперед»).

За останні чотири роки Укрпошта першою серед держкомпаній реалізувала низку новацій та провела  ефективні закупівлі на окремі категорії товарів. Зокрема, почала купувати газ для власних потреб через сховище і зняла всі ризики обмеження поставок чи підняття цін; побудувала надійну систему закупівлі якісного пального для 200+ точок локації зі знижками у 5-6 грн від ринкових; навчилася купувати брендову ІТ-техніку зі знижками до 70%, персональні комп’ютери за $419, антивірусні програми по 50 грн за річну ліцензію та мобільний зв’язок по 0,5 грн за місяць; першою уклала рамкові угоди на пальне, газ, електроенергію, папір, брикети та послуги страхування. Поза цим, національний поштовий оператор першим приєднався до онлайн-платформи «Факторинг Хаб», також почав відбір через систему ProZorro постачальників для угод лізингу.
Враховуючи результати підприємства та його внесок у розвиток системи, третій рік поспіль Укрпошта отримує нагороди на всеукраїнській премії «Zakupki.Кращі». Так, 4 вересня компанія утретє перемогла у номінації «Замовник, який допомагає розвивати систему ProZorro».


Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»