З корисного гарбуза можна готувати не тільки гарбузовий суп або пиріг-суфле, але й… мед.
Як стверджують автори каналу «Ідеї для дачі/дому», такий мед – справжній бальзам для вашої печінки, а ще він покращує травлення і має проносну дію. Вживати його рекомендується при ожирінні, хворобах нирок і сечового міхура.
Щоб приготувати такий мед, у гарбуза зрізають верхівку й виймають усі нутрощі. Потім засипають до країв цукром, накривають зрізаною верхівкою та ставлять у таз.
Гарбуз повинен стояти в тазу, поки скоринка не стане м’якою. Після цього весь вміст гарбуза зливають у банку. Цей гарбузовий мед потрібно зберігати в холодильнику. Можна пити в будь-якій кількості та в будь-який час.
Наталя ПАНЧИШИН
Читайте також: Десятки екзотичних дерев вирощує чоловік на Рівненщині