fbpx
Євген Клопотенко розпочав мовний експеримент

Євген Клопотенко розпочав мовний експеримент

Діліться інформацією з друзями:

Євген Клопотенко, український кухар та ресторатор, оголосив, що збирається провести мовний експеримент. Відомий ресторатор хоче поспостерігати за українцями

Його подробицями він поділився зі своїми підписниками в Instagram.

Євген розповів, що хоче подивитися, скільки людей переходить на українську в спілкуванні з ним, проте у повсякденності продовжують говорити російською.

Дуже серйозний експеримент. Будьте уважні. Слухайте, я хочу порахувати, скільки людей у спілкуванні зі мною переходять на українську, але в повсякденному житті продовжують говорити російською. Експеримент триватиме тиждень, тож чекайте на результати через 7 днів. А поки скажіть, що, на вашу думку, змушує людей переходити на українську з певним співрозмовником, але поза розмовою спілкуватися російською?

Клопотенко запитав думку щодо мовного питання в підписників.

Думки розділилися:

olenkaorlovska: Мені начхати на помилки, аби переходили швидше. Бо дратує російська. Аж дивно стає, як ми раніше нею говорили.

mariia_dovha: Якщо з дитинства говориш російською і всі довкола також – складно. Банально не вистачає слів щоб звучати природньо. Пожила на західній Україні, повернулися додому зі звичкою звертатися до незнайомих людей українською (це вже прогрес) – і виявила, що мене тупо не розуміють в магазині, наприклад.

Менше ніж за добу пост Клопотенка набрав майже 7 тисяч лайків і біля 150 коментарів.

Читайте також: Чому чай з лимоном світлішає?