fbpx
Найстарішій Пасці у світі майже 100 років

Найстарішій Пасці у світі майже 100 років

Діліться інформацією з друзями:

Найстаріша паска в світі була спечена у Страсну п’ятницю в 1821 році. Сімейну реліквію зберегла 91-річна уродженка Лондона Ненсі Тітман.

Про це розповідається на сторінці Activeschool

Дивно, що паска не тільки не запліснявіла за стільки років, але і пахне як свіжа. Більш того, на ній чітко збереглося зображення хреста, який зробив пекар під час випічки. Відомо й ім’я творця майбутньої реліквії. Кекс (традиційний великодній хліб у британців) спік пра-пра-прадід Ненсі, Вільям Скіннер, який працював булочником.

Сама Ненсі пишається своєю реліквією і готова передати її спочатку своїй дочці, а потім внучці і дуже сподівається, що кекс ще довгі роки буде зберігатися в її родині, переходячи з покоління в покоління.

Паску дуже дбайливо зберігають, виділивши їй місце у спеціальній коробочці. Знавці вражені настільки дивовижною здатністю паски не псуватися стільки років.

На думку фахівців, ключовим фактором в збереженні паски на стільки років є те, що вона була спечена високою температурою, що допомогло убити будь-які бактерії та мікроорганізми, які можуть призвести до розкладу продукту. Крім того, вона зберігалася в спеціальній коробочці, що дозволило уникнути вологості та інших факторів, що можуть призвести до зіпсуття продукту.

Читайте також: В Україні виготовили величезну писанку розмальовану у кольори британського прапора