fbpx
Маск планує створити стартап на основі ШІ, який буде конкурувати з ChatGPT

Маск планує створити стартап на основі ШІ, який буде конкурувати з ChatGPT

Діліться інформацією з друзями:

Мільярдер Ілон Маск працює над запуском стартапу зі штучного інтелекту, який буде конкурувати з виробником ChatGPT OpenAI.

Про це повідомляє  Financial Times з посиланням на людей, знайомих з його планами, йдеться на сайті Reiter.

Згідно зі звітом FT, власник Twitter Маск збирає команду дослідників та інженерів штучного інтелекту, а також веде переговори з деякими інвесторами в SpaceX і Tesla Inc (TSLA.O ) про вкладення грошей у його нове підприємство.

План Маска для фірми з’явився через кілька тижнів після того, як група дослідників і керівників штучного інтелекту, включно з ним, закликали до шестимісячної паузи в розробці систем, потужніших за GPT-4 OpenAI, посилаючись на потенційні ризики для суспільства.

Компанії від Microsoft Corp (MSFT.O) до Alphabet Inc (GOOGL.O) прагнуть включити Generative AI, технологію, що лежить в основі сенсаційного чат-бота ChatGPT, у свої пропозиції.

Однак ChatGPT стикається з негативом, оскільки регулятори вимагають чітко визначених правил перед його масовим впровадженням. Італія заборонила ChatGPT через проблеми конфіденційності, тоді як європейська організація з охорони конфіденційності створила цільову групу в якості першого кроку до спільної політики щодо ШІ.