Мало хто розуміє причину появи плям на нержавіючій сталі – ці вироби вимагають ретельного догляду, інакше швидко втрачають свою привабливість. Їх не можна залишати забрудненими на тривалий час, і чищення слід проводити виключно делікатними засобами.
Як можна відновити улюблену посуду, якщо вона вже стала темна.
Як прибрати темні плями на нержавійці содою
Сода – звичний бабусин засіб, яке є на будь-якій кухні. Їм можна відмити пів квартири, в тому числі, каструлю з нержавіючої сталі. Для того щоб швидко вивести іржаві точки на дні каструлі або темні плями, спочатку вимийте її звичайним миючим засобом і дайте висохнути. Потім рясно посипте содою і залиште на 1-2 години.
Після того можна потерти м’якою губкою і обполоснути водою. Якщо ідея з сухим порошком вам здається сумнівною, розведіть соду з водою до стану кашки – далі технологія буде такою ж.
Якщо на дні каструлі з’явилися чорні плями, використовуйте вугілля
Неприємно помітити, що каструля з нержавійки потемніла всередині, але це ще не привід її викидати. Природний адсорбент допоможе відчистити кухонне начиння. Інструкція застосування наступна:
- таблетки розтовкти в порошок;
- посипати вугіллям чорні плями;
- залити водою;
- залишити на 30 хвилин.
В кінці вам залишиться тільки ретельно вимити каструлю, висушити її і насолоджуватися чистотою виробу.
Кислота вб’є іржаві плями на дні каструлі з нержавіючої сталі
Оцет, лимон і лимонна кислота – три кращих помічника в боротьбі з іржею. Так що, якщо ви не знаєте, як прибрати райдужні плями на нержавійці або чим боротися з іржавими точками – записуйте лайфхаки:
- Оцет – змочити губку, потерти каструлю, змити водою або замочити ємність в засобі на 10 хвилин, промити водою.
- Лимон – зробити розчин (200 мл води на 1 ст.л соку), протерти каструлю, обполоснути водою і висушити.
Такий же ефект має і лимонна кислота – 1 ст.л порошку потрібно розвести у воді, змочити ганчірочку і “пройтися” нею по проблемній зоні каструлі. Ще краще буде, якщо ви змочіть шматочок вовняної тканини – так вийде не тільки очистити кухонне начиння, а й відполірувати його.
Джерело Уніан
Читайте також: Втрати ворога: ліквідовано понад 600 окупантів та знищено 14 артсистем
- Чому тріскаються помідори та як цьому запобігтиТріщини на помідорах псують їхній вигляд, прискорюють псування та роблять плоди непридатними для консервування. Через тріщини всередину потрапляють мікроби, що може призвести до втрати врожаю.