fbpx
Які страви українці люблять більше

5 причин чому варто їсти холодець

Діліться інформацією з друзями:

У холодну пору захисні сили організму значно знижуються, потрібні посилене харчування та енергія. Холодець – ідеальний варіант.

Холодець корисний для людей з низьким гемоглобіном і схильністю до анемій і не тільки.

Це не лише смачна, але й дуже корисна страва — і у нас є п’ять причин, щоб готувати її.

  • Він зміцнює імунітет завдяки вітамінам A і C, що входять до його складу, цинку і амінокислотам.
  • Крім того, ця страва корисна для людей з низьким гемоглобіном та схильністю до анемії. У цьому випадку його краще готувати зі свинини або яловичини, які містять більше заліза.
  • Що стосується вітаміну А, якого багато в холодці, він важливий для підтримки зору.
  • Крім того, у холодці у великій кількості присутні вітаміни групи В, а також мікроелементи – кобальт, калій, магній, натрій, фосфор.
  • Страва також корисна при захворюваннях суглобів та опорно-рухового апарату завдяки великому вмісту колагену.

Однак потрібно знати, що холодець корисний не всім. Його не можна їсти тим, хто страждає на захворювання шлунка, печінки та подагру. Крім того, холодець може нашкодити тим, хто хворий на панкреатит, а також страждає на сечокам’яну хворобу, оскільки провокує каменеутворення.

Якщо немає протипоказань, холодець краще їсти з гострими соусами, наприклад, з хріном та гірчицею, щоб покращити його перетравлення.

Читайте також: Які страви українці люблять більше