Які яйця корисніші та як їх краще їсти.
Про користь яєць говорять давно, одні вважають, що цим продуктом не варто зловживати, інші радять регулярно вводити його в раціон. Яйця цінуються за високий вміст білка – 11 г на 100 г продукту та наявність у них незамінних амінокислот, які людський організм не може виробляти самостійно. Причому вони є не лише у білку, а й у жовтку. Які ж яйця корисніші – сирі, зварені некруто або круто?
Якщо говорити про сирі яйця, то багато медиків вважають їх кориснішими, але, вживаючи їх у такому вигляді, можна підхопити сальмонельоз – небезпечне інфекційне захворювання . Якщо говорити про яйця, які пройшли термічну обробку, то дієтологи вважають більш корисними зварені некруто. Просто надто тривала теплова обробка призводить до того, що яйця втрачають свою харчову цінність, тому краще варити яйця не довше 4-5 хвилин. Також для легкозасвоюваної дієти краще їсти яйця некруто зварені.
Читайте також: Через пожежу у приватному господарстві на Рівненщині чоловік отримав опіки