Як змінилася ціна на борщовий набір за півроку війни?

Діліться корисною інформацією з друзями:

 Вартість приготування українського борщу під час війни зросла на 27%. 

Аналітики всеукраїнського сервісу доставки продуктів Zakaz.ua провели дослідження щодо зростання цін на продукти за період війни. Фахівці обчислили, яка середня вартість домашнього борщу. 

7 днів у ТелеграміСвіжі новини для тих, у кого мало часу

Новини які не потрапили на сайт ми розміщуємо в Телеграмі

Традиційна страва стає все дорожчою. Більшість продуктів, які входять до складу української страви зросли у ціні: від 7% до 114%

Найменше з продуктів подорожчала соняшникова олія – ціна зросла на 7%. Сметана з лютого по серпень підскочила у ціні на 32%.

 Картопля у середньому подорожчала на 40%, морква  – на 48%, а м’ясо свинини – на 30%.  Водночас значно зросла ціна на томатну пасту – на 54%, станом на 31 серпня вона вартує в середньому 49,5 грн за 350 г, тоді як у лютому ціна становила лише 32 грн. Зазначимо, що понад вдвічі підскочила ціна на ріпчасту цибулю – на 114%.  Пояснюється це зі скороченням виробничих площ під дану культуру і різким зниженням врожаю цибулі.

Проте, є продукти які впали в ціні: капуста та буряк.

Скільки коштує приготувати борщ на сім’ю?

За основу підрахунків взято класичний рецепт борщу з розрахунком на 3,5-4 літра. 

У висновку зауважимо, що станом на сьогодні каструля червоного борщу в середньому обійдеться українцям майже у 144 грн, що на 27% дорожче, ніж до війни.