fbpx

У Новій Зеландії прийнято закон, який забороняє куріння наступним поколінням

Діліться інформацією з друзями:

Нова Зеландія запровадила постійне підвищення віку куріння, щоб не дозволити людям віком до 14 років легально купувати сигарети в першому в світі законі про заборону куріння для наступного покоління.

Про це повідомляє The Guardian.

Помічник міністра охорони здоров’я Айша Верралл під час ухвалення закону у вівторок заявила:

«Тисячі людей житимуть довше, стануть здоровішими, а система охорони здоров’я стане на 5 мільярдів доларів краще, оскільки їй не доведеться лікувати хвороби, спричинені курінням, наприклад численні види раку, інфаркти, інсульти, ампутації».

Вважається, що Нова Зеландія є першою країною у світі, яка запровадила щорічне підвищення віку куріння, гарантуючи, що тютюн не можна продавати особам, які народилися 1 січня 2009 року або пізніше.

Це буде супроводжуватися низкою інших заходів, щоб зробити куріння менш доступним і доступним, включаючи різке зниження дозволеної кількості нікотину в тютюнових виробах і примусовий продаж їх лише через спеціалізовані тютюнові магазини, а не в магазинах і супермаркетах.

Країна також збільшила фінансування медичних послуг і кампаній, а також розгорнула послуги з припинення куріння спеціально для маорі та тихоокеанських громад.

Читайте такожВ Україні запустять програму обміну застарілих ламп на світлодіодні