Сьогоднішнє ноу-хау, завтра буде вчорашнім днем

Діліться корисною інформацією з друзями:

Нещодавно у Львові в рамках форуму індустрії туризму та гостинності відбулася ХХ Міжнародна виставка-ярмарок «ТурЕКСПО-Львів». Програма форуму була насичена яскравими презентаціями, туристичними дискусіями, різноманітними тематичними заходами, виставками, експозиціями, спрямованими на розвиток і просування туристично-готельної справи. Та рівнянок найбільше привабила спеціалізована виставка «Готельний та ресторанний бізнес».

Її учасниками були гастрономічні консультанти, відомі ресторатори, бренд-шефи ресторанів, власник популярного проекту Gastro­Sreda, консультант Metro Cash & Carry, лідер громадського руху за здорову, чисту, чесну їжу Slow Food Kyiv, національний експерт проекту Європейського Союзу «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» з питань розвитку сільських територій.

– Ми відвідуємо такі форуми щороку. У попередні роки були в Києві, нині їздили до Львова. Звісно, рівень організації інший: у столиці все проводиться набагато масштабніше і помпезніше. У Львові все зосередилося за однією адресою, у двоповерховому приміщенні, і це зручно. І новинок було чимало, з багатьох напрямів,– розповідає Світлана Рибачок.

Підготовку слухачів для готельно-ресторанного бізнесу Рівненський ЦПТО проводить з 2011 року. Тут готують агентів з організації туризму, адміністраторів, офіціантів, барменів, покоївок, кондитерів, кухарів, перукарів, манікюрників, педикюрників.
Для цього є окреме навчальне відділення, що на вулиці Підкови, 17а у Рівному. Без перебільшення, це заклад європейського зразка. Комплекс складається з двох частин: навчально-виробничої бази і комфортного гуртожитку для іногородніх слухачів з усієї України. До послуг слухачів – просторі майстерні, лабораторії, кабінети, оснащені найсучаснішим високотехнологічним обладнанням. При цьому тут постійно слідкують за новинками.

– На львівському форумі було представлено багато різноманітного обладнання, мета якого – зробити сервіс зручнішим, а обслуговування якіснішим. Тут був представлений як одноразовий спецодяг, взуття, щітки, халати, одяг для покоївок, рестораторів, так і сучасне обладнання, яке можуть дозволити собі великі ресторани. Бо ціна його досить висока – близько 16 тисяч євро. Вдома таку машину не поставиш. А наш навчальний заклад дуже добре оснащений професійними новинками і постійно оновлює базу. Але, перш ніж працювати на сучасному обладнанні, його треба досконало вивчити, – розповіла Світлана Клімчук.

Експозиція обладнання на виставці «Готельний та ресторанний бізнес».
Експозиція посуду на виставці «Готельний та ресторанний бізнес».

Відвідування таких форумів допомагає майстрам тримати професійну форму, під час навчального процесу своїми знаннями ділитися зі слухачами, заохочувати їх до серйозної роботи, демонструвати розвиток і перспективи галузі. А за якихось п’ять-сім місяців питати будуть вже з них.

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості
м. Рівне, вул. Пирогова, 8 тел. 0362 68 37 95 cpto.rv.ua [email protected]

Оксана ПИЦЬКА