fbpx

Рівнянки діляться рецептами приготування літнього делікатесу — часникових стрілок

Діліться інформацією з друзями:

Рівненські господині згадали про літній делікатес – часникові стрілки. Вже в мережі набуває вал фото та рецептів – що можна приготувати з цього не дуже звичного продукту. Адже багато хто з “небувалих” дачників викидає такий смачний і корисний продукт.

Так уже смачно приготувала Світлана Миколайчук часникові стрілки, що і я не втрималася. Як побачила на ринку, то не втрималася і купила аж 2 кульочки цих стрілок. Цілий день з ними носилася і нарешті сьогодні приготувала. – написала в групі Рівняни готують Оксана Носачук, – У процес приготування трошки внесла свої корективи, але вийшло не менш смачно. Тепер ми з чоловіком великі шанувальники цієї страви

Ми підтверджуємо, що смажені стрілки часнику – це дуже смачно! Справжній делікатес середини літа! Якщо Ви жодного разу не чули про таку «екзотичну» для міста страву — саме час її спробувати!

Часникові стрілки – це бутони, що не розкрилися, квіток часнику, які зрізаються для кращого розвитку часникової цибулини. Вони їстівні, смачні, багаті на вітаміни і мінерали.

Де їх взяти?

Можна попросити у знайомих дачників або просто купити на базарі бабусь, поруч із городньою зеленню.

Що можна приготувати із часникових стрілок?

Зазвичай їх закатують у банки, як мариновані огірки.

Також їх можна тушити та смажити.

При термообробці різкий часниковий дух йде, залишається лише приємна пікантність. За смаком смажені стрілки нагадують гриби, але не печериці, а лісові, з твердою ніжкою типу лисички, рижики.

Смажити їх можна по-різному. Подавати аналогічно грибам: з відвареною або смаженою картоплею, з пюре.

Ось рецепт, який написала рівнянка:

Помила стілочки, обрізала, де зернятка. Порізала довільно, більшими (не дробила). На розігрітій пательні з олією смажимо хв 20, на середньому вогні, помішуємо. Коли уже майже готові посолила-поперчила і додала 2 ст.л борошна. Перемішала. Два збиті яйця мандрують туди ж, у пательню. Перемішувати треба зразу, щоб яйце було на всій страві, а не як у мене – посередині?. Ще 5 хв на малому вогні і можна їсти ? Признаюся, що їсти гаряче зі сковороди я почала раніше, як посолила? А вже залишки готувала по такому ? рецепту.

А це наш рецепт:

Інгредієнти:

  • 450-500 г необроблених стрілок часнику
  • 30 г вершкового масла
  • 3 ст. сметани 15%
  • соль 0,3 ч.л.
  • 3-4 щіпки чорного свіжомеленого перцю

Часникова стрілка складається з стеблинки та головки. Зелена частина стеблинки придатна для приготування, головка видаляється.

Звичайними кухонними ножицями або ножем нарізаємо стебло на шматочки, довжиною 3-4 см, відрізаємо головку і викидаємо.

Дуже зручно нарізати стеблинки на шматочки ножицями просто над мискою, не на дошці.

Приготування

  • Розігріваємо на середньому вогні шматочок вершкового масла.
  • Закидаємо нарізані часникові стрілки. Перемішуємо.
  • Накриваємо кришкою і гасимо на середньому вогні 7-10 хвилин. Іноді помішуємо.
  • Стрілки змінили колір, набули коричневого відтінку — так і має бути.
  • Додаємо сметану, солимо (0,3 ч.л. солі або трохи менше), перчимо (3-4 щіпки).
  • Перемішуємо. Смажимо без кришки ще 2-3 хвилини, поки сметана не вбереться.

Стрілки готові!

Ще одна рівнянка Katya Polichshuk розповіла рецепт від своєї мами:

А моя мама їх перебиває блендером, із петрушкою і кропом, трішки олії і в баночку під кришку в холодильник. А потім на хлібчик до борщику ,або як соус зелений до шашличка

Читайте також: Черговий вантаж від Рівненщини поїхав на Херсонщину