fbpx

Рекордний борщ варили на Рівненщині

Діліться інформацією з друзями:

Рекордний борщ у Млинові, Рівненської області – зварили 1 208 літрів!
Щорічний фестиваль «Молодий борщ» зібрав у селищі Млинів кухарів з семи регіонів України. Цього року він мав благодійну мету – збір грошей на створення навчального інклюзивного центру.

А ще його організатори націлились на національний рекорд. Захід об’єднав місцеві родини та переселенців задля спільного результату – найсмачнішого українського борщу. Під девізом «Молодий борщ єднає Україну» смакували 13 регіональних борщів, які приготували команди з Маріуполя, Харкова, Херсонської, Луганської, Запорізької, Житомирської, Хмельницької, Тернопільської, Рівненської областей, пише Суспільне. Рівне.
Традиційну українську страву на фестивалі у Млинові, який організувала команда ГО «Жіноча взаємоДія» готували за 7 рецептами, які побутують у 13 різних областях України. Тож інгредієнти у борщі мали регіональні особливості. Скажімо, учасники з Маріуполя додали у свою страву кільку.

За власним рецептом борщ на фестивалі готувала і Наталія Кононенко з міста Дніпрорудне Запорізької області.

Розташоване на березі Каховського водосховища, знаємо всі, яка там ситуація зараз.

“Тут маємо унікальну можливість презентувати пісний борщ з рибою, яка сушиться в печі. Такий борщ готували наші пращури, коли жили на території Великого лугу, що був затоплений у 1955 році. Славнозвісні плавні, де корзинами ловити рибу могли навіть діти. Її сушили в печі на соломі, тоді вона довго зберігалася. А коли наставав час посту, з неї готували борщ. Унікальний рецепт, який зберігся до сьогодні. Але зараз надзвичайно складно знайти сушену в печі рибу. Але ми її знайшли на Рівненщині. Аж у Нобелі», – зазначила Наталія Кононенко.


Команда з Херсонщини готувала борщ із перцем. Тому, зі слів її учасників, страва не червона, а жовтогаряча на колір із духмяним ароматом. А от зірковий борщ готував гість заходу – ведучий «Сніданку з 1+1» Костянтин Грубич і місцеві артисти. На фестивалі замахнулися на національний рекорд. Для цього запросили на захід представників Національного реєстру рекордів України.
Його керівниця Лана Вєтрова повідомила Суспільному, що нарахували 1 208 літрів! І це рекорд у номінації «Найбільший об’єм молодого борщу, приготований за різними рецептами на одній локації».
Приготовлені страви кожної команди отримали відзнаку, а переможцем став борщ команди з Житомира. Під час фестивалю було зібрано понад 70 000 гривень, які підуть на створення інклюзивного центру на Рівненщині. Водночас кожна команда зібрала донати для ЗСУ.
Валентина ГОРДИЧ