fbpx
Окупанти планують до 1 вересня примусово паспортизувати всю Херсонщину

Примусова паспортизація на Херсонщині: Окупанти назвали дату, коли хочуть її завершити

Діліться інформацією з друзями:

Окупанти планують до 1 вересня примусово паспортизувати всю Херсонщину. А ті хто які не отримають російських паспортів, у країні-агресорці вважатимуться іноземцями.

Про це окупаційні ЗМІ повідомляють із посиланням на заяву начальниці управління з питань міграції мвс росії валентини казакової.

В російському мвс також зазначають, що ті люди, які хочуть зберегти громадянство України, мали місяць, щоб написати відповідну заяву й отримати так звану посвідку на проживання. Але наразі, стверджує казакова, такого бажання ніхто не виявив.

Зазначимо, 27 квітня 2023 року президент рф владімір путін підписав указ про особливості правового становища жителів так званих “ДНР” та “ЛНР”, а також – тимчасово окупованих частин Херсонської та Запорізької областей, які вирішили не ставати громадянами рф.

Цей документ передбачає, що жителі тимчасово окупованого півдня та сходу України, які не отримають російських паспортів, у країні-агресорці вважатимуться іноземцями. А також – цих людей депортуватимуть, якщо вони “створюватимуть загрозу її національній безпеці росії”.

Читайте також: Боєць з Київщини пильнує повітряний простір Рівненщини