fbpx
Куди здавати старі шини

В Рівному приймають відпрацьовані автомобільні шини

Діліться інформацією з друзями:

Часто власники автівок просто викидають старі покришки або й взагалі вивозять їх на природу, а це завдає непоправної шкоди довкіллю

Утилізація шин платна, тож це може зупиняти багатьох автовласників. Тому вони просто викидають стару гуму на смітник, або й взагалі вивозять, наприклад, у ліс.

Чому не можна викидати покришки?

Будь-яка шина – це не тільки гума. У її складі є багато металу, токсичних сполук – під впливом атмосферних факторів вони йдуть у воду та ґрунт, тим самим отруюючи важливу частину біосфери. При цьому розкладатиметься шина дуже довго – тут така сама ситуація, як і з пластиком. Знадобляться століття, перш ніж від покришки нічого не залишиться, і ще кілька століть, перш ніж ґрунт та вода відновляться.

Спалювати ‒ теж не варіант, адже при спалюванні токсичних сполук виділяється ще більше, і до них додаються продукти горіння. На тому місці, де було спалено покришки, через токсичні речовини ще понад 10 років нічого не зможе прорости.

Самі по собі шини – не найекологічніший продукт: у виготовленні використовують смоли та майже 40 літрів нафти.

Куди діти відпрацьовані автомобільні шини?

В Рівному через зростанням кількості транспортних засобів у тергромаді, відповідно  збільшується кількість відпрацьованої автогуми. Тож Автотранспортне підприємство КАТП 1728 організовує збір  відпрацьованих автомобільних шин.

Вживану автогуму можна здати на території КАТП 1728 за адресою Володимира Стельмаха 22 (колишня Курчатова).

Або ж звернутися у транспортний відділ підприємства за номером телефону +38(067)279-49-18 аби наші працівники змогли виїхати до вас і транспортувати автошини. – повідомляється на сторінці КАТП.

Відпрацьована автогума буде відправлена до Києва для подальшої утилізації згідно санітарних вимог.

Прийом гуму здійснюється згідно тарифів:

Автогума

Читайте також: 17 ударних дронів атакували вночі південь України