fbpx

Флагман ВМС України корвет «Гетьман Іван Мазепа» має увійти до складу українського військового флоту наступного року

Діліться інформацією з друзями:

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа розповів про те, коли флагман ВМС України корвет «Гетьман Іван Мазепа» увійде до складу українського військового флоту.

Про це повідомили в «АрміяInform».

“Усе триває відповідно до плану, навіть швидше. З боку керівництва держави є підтримка й розуміння, що ми маємо будувати потужний флот та дивитися в майбутнє. Те, що наша перемога є неминучою, ми розуміємо, але, на жаль, противник і після того, як залишить нашу територію, все одне буде нашим сусідом. І ми повинні мати такий флот, який більше не дасть загарбникові навіть подумати знову здійснити на нас напад та подивитися в бік нашої країни. Тому будівництво таких кораблів, як корвет «Гетьман Іван Мазепа», триває відповідно до графіка і навіть трішки з його випередженням. Усе озброєння, призначене для корабля, буде поставлено своєчасно, і вже наступного року цей корабель має увійти до складу ВМС” — повідомив Олексій Неїжпапа.

Також він зазначив, що на кораблі будуть встановлені артилерійські системи калібру 76 та 205 мм, крилаті ракети, зенітно-ракетний комплекс дальністю понад 20 км, засоби радіоелектронної боротьби.

Фото: Спуск на воду українського корвета “Гетьман Іван Мазепа” (F211) у Туреччині. 2 жовтня 2022 року (Олена Зеленська).

Читайте також: З 1 серпня для поповнення карт готівкою в терміналах буде потрібен телефон