fbpx

Альтернатива картоплі-фрі: рецепт хрусткої моркви у духовці

Діліться інформацією з друзями:

Якщо ви не любите моркву в свіжому або вареному чи смаженому вигляді, але хочете отримувати користь від цього продукту? Тоді цей рецепт точно для вас.

Смачна, та хрустка морква в паніровці буде гарним замінником шкідливої картоплі-фрі, яка смажиться у великій кількості олії.

Інгредієнти:

  • морква – 2-3 шт.;
  • спеції;
  • олія.

Для панірування:

  • борошно;
  • 2-3 яйця;
  • панурувальні сухарі.
  • Для соусу:
  • грецький йогурт;
  • французька гірчиця;
  • сухий або мілко подрібнений свіжий часник;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Почистить моркву і наріжте її брусочками, посоліть.
  • У миску до моркви додайте улюблені спеції, олію і добре перемішайте.
  • Підготуйте 3 тарілки – в одну насипте борошно, в другій взбийте одне яйце, в третю насипте панірувальні сухарі.
  • По черзі беріть по одному брусочку морквини і в такій послідовності опускайте спочатку в борошно, потім яйце, потім в сухарі і викладайте на застелене пергаментом деко.

Випікайте при 200 градусах 25-30 хв.

Щоб приготувати соус до моркви просто змішайте всі інгредієнти.