Якщо ви не любите моркву в свіжому або вареному чи смаженому вигляді, але хочете отримувати користь від цього продукту? Тоді цей рецепт точно для вас.
Смачна, та хрустка морква в паніровці буде гарним замінником шкідливої картоплі-фрі, яка смажиться у великій кількості олії.
Інгредієнти:
- морква – 2-3 шт.;
- спеції;
- олія.
Для панірування:
- борошно;
- 2-3 яйця;
- панурувальні сухарі.
- Для соусу:
- грецький йогурт;
- французька гірчиця;
- сухий або мілко подрібнений свіжий часник;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Почистить моркву і наріжте її брусочками, посоліть.
- У миску до моркви додайте улюблені спеції, олію і добре перемішайте.
- Підготуйте 3 тарілки – в одну насипте борошно, в другій взбийте одне яйце, в третю насипте панірувальні сухарі.
- По черзі беріть по одному брусочку морквини і в такій послідовності опускайте спочатку в борошно, потім яйце, потім в сухарі і викладайте на застелене пергаментом деко.
Випікайте при 200 градусах 25-30 хв.
Щоб приготувати соус до моркви просто змішайте всі інгредієнти.

Журналістка та медіаменеджерка з багаторічним досвідом роботи у регіональних медіа. Працює з темами соціальної політики, життя громад, комунальних рішень та створює матеріали про сучасні історії Захисників України. З 2023 року — директорка редакції газети «Сім днів» і головна редакторка сайту 7dniv.rv.ua.
У різні роки працювала редакторкою сайту, головним бухгалтером, заступницею головного редактора та управлінською ланкою видань «Сім днів» і «Літопис Заходу». Має досвід реалізації медійних та суспільно важливих проєктів у співпраці з українськими та міжнародними партнерами.
