fbpx

Консульство Росії в Нью-Йорку розмазали червоною фарбою (ВІДЕО)

Діліться інформацією з друзями:

Вчора великі плями червоної фарби вкрили фасад консульства, будівлі в стилі ренесансу у Верхньому Іст-Сайді на Манхеттені, повідомляє агентство новин France-Presse (AFP).

В’їзну браму також пофарбували в червоний колір.

Представник поліції Нью-Йорка повідомив AFP, що влада була повідомлена о 13:30 (18:30 у Лісабоні).

“Ніяких арештів не було, розслідування триває”, – сказало те ж джерело, додавши, що інцидент був “можливо мотивований ворожістю”.

Цей акт вандалізму стався в день, коли президент Росії Володимир Путін оформив анексію чотирьох українських територій.

Путін підписав вчора, 30 вересня, в Москві договори про анексію українських областей Донецька, Луганська, Херсонщини та Запоріжжя, незважаючи на міжнародне та українське засудження.

Чотири регіони складають близько 15% території України, або близько 100 000 квадратних кілометрів, що трохи більше, ніж розмір таких країн, як Угорщина та Португалія, або трохи менше, ніж Болгарія, повідомляє іспанське агентство Efe.

Підписання анексії чотирьох регіонів східної та південної України, які Росія лише частково контролює, відбулося після виступу Путіна, який захистив «однозначне рішення» громадян цих територій, висловлене на референдумі, не визнаному Києвом або Києвом. міжнародне співтовариство.

Путін також закликав Україну негайно припинити напади і пообіцяв усіма засобами захищати територію Росії.

Російський лідер пішов на цей крок після того, як у четвер визнав незалежність Запоріжжя та Херсона, як це він зробив 21 лютого цього року разом із самопроголошеними Донецькою та Луганською республіками на Донбасі (схід), за три дні до того, як віддав наказ про вторгнення в Україну.

Росія вже анексувала український півострів Крим у березні 2014 року, також після референдуму, проведеного в умовах військової окупації.