fbpx

Компенсацію за електроенергію споживачам Рівненщини нарахують автоматично

Діліться інформацією з друзями:

«Компенсація надаватиметься побутовим споживачам електричної енергії (окрім тих, які отримують житлову субсидію), для яких діяв знижений тариф до кінця 2020 року, і які використовують електроенергію для опалення, а також дитячим будинкам сімейного типу, багатодітним та прийомним сім’ям. Таких категорій громадян у нас понад 28 тисяч», – розповів заступник голови Рівненської ОДА Сергій ПОДОЛІН.

Бюджетні кошти будуть спрямовані постачальникам універсальних послуг з подальшим їх зарахуванням на особові рахунки зазначених категорій споживачів.

«Відшкодування буде здійснюватись в автоматичному режимі, тобто жодних заяв та документів готувати та подавати непотрібно», – наголосив Сергій Подолін.

ТОВ «РОЕК», як постачальник «універсальної послуги» в Рівненській області, буде інформувати споживача про надану йому компенсацію у платіжці та особистому кабінеті споживача.

Довідка: відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», перший етап реформування енергоринку відбувся на початку 2021 року.

Урядом встановлена єдина ціна на електроенергію для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт. Це дозволило запобігти зростанню тарифу майже в два рази (до 3 грн).

Водночас, вжито заходів для захисту населення від зростання цін на енергоносії в умовах карантину та осінньо-зимового періоду.

1 лютого 2021 року Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України № 64, якою затверджено Порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії.