fbpx

Як швидко приготувати наполеон без випікання

Діліться інформацією з друзями:

Наполеон — це складний десерт, який, однак, можна спростити. Фуд-блогерка @anny.cooking запропонувала спростити рецепт, замінвши коржі на печиво. Це значно полегшить та пришвидшить процес приготування. Наполеон без випікання стане окрасою новорічного столу. 

Інгредієнти:

  • 600−750 г листкового печива — вушка
  • 900 мл молока
  • 4 яйця
  • 100−150 г цукру
  • 70 г крохмалю
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури

Приготування:

  1. Приготуйте заварний крем: половину молока вилийте в каструлю, бажано антипригарну, увімкніть плиту та лишіть нагріватися. У цей час змішайте яйця зі звичайним і ванільним цукром, крохмалем і рештою молока. В гаряче підігріте молоко влийте тоненькою цівкою яєчно-молочну суміш і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.
  2. Коли крем загус, залиште вистигати до теплої температури, додайте масло і розмішайте.
  3. У форму діаметром 20−22 см викладіть шар печива та перемажте кремом. Продовжуйте викладати шарами, лишивши трохи печива та крему для декору.
  4. Накрийте торт плівкою і відправте в холодильник на ніч чи пару годин.
  5. Зніміть плівку і форму, промажте боки кремом і присипте їх покришеним печивом.

Смачного!

читайте також: