Оновлено: 31.12.2022 11:20
                     
Наполеон — це складний десерт, який, однак, можна спростити. Фуд-блогерка @anny.cooking запропонувала спростити рецепт, замінвши коржі на печиво. Це значно полегшить та пришвидшить процес приготування. Наполеон без випікання стане окрасою новорічного столу.
Інгредієнти:
- 600−750 г листкового печива — вушка
 - 900 мл молока
 - 4 яйця
 - 100−150 г цукру
 - 70 г крохмалю
 - 200 г вершкового масла кімнатної температури
 
Приготування:
- Приготуйте заварний крем: половину молока вилийте в каструлю, бажано антипригарну, увімкніть плиту та лишіть нагріватися. У цей час змішайте яйця зі звичайним і ванільним цукром, крохмалем і рештою молока. В гаряче підігріте молоко влийте тоненькою цівкою яєчно-молочну суміш і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.
 - Коли крем загус, залиште вистигати до теплої температури, додайте масло і розмішайте.
 - У форму діаметром 20−22 см викладіть шар печива та перемажте кремом. Продовжуйте викладати шарами, лишивши трохи печива та крему для декору.
 - Накрийте торт плівкою і відправте в холодильник на ніч чи пару годин.
 - Зніміть плівку і форму, промажте боки кремом і присипте їх покришеним печивом.
 
Смачного!
читайте також:
- Відомий шеф-кухар запропонував рецепт смачного майонезу
 - Відомий шеф-кухар поділився нетрадиційним рецептом голубців
 
