Наполеон — це складний десерт, який, однак, можна спростити. Фуд-блогерка @anny.cooking запропонувала спростити рецепт, замінвши коржі на печиво. Це значно полегшить та пришвидшить процес приготування. Наполеон без випікання стане окрасою новорічного столу.
Інгредієнти:
- 600−750 г листкового печива — вушка
- 900 мл молока
- 4 яйця
- 100−150 г цукру
- 70 г крохмалю
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
Приготування:
- Приготуйте заварний крем: половину молока вилийте в каструлю, бажано антипригарну, увімкніть плиту та лишіть нагріватися. У цей час змішайте яйця зі звичайним і ванільним цукром, крохмалем і рештою молока. В гаряче підігріте молоко влийте тоненькою цівкою яєчно-молочну суміш і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння.
- Коли крем загус, залиште вистигати до теплої температури, додайте масло і розмішайте.
- У форму діаметром 20−22 см викладіть шар печива та перемажте кремом. Продовжуйте викладати шарами, лишивши трохи печива та крему для декору.
- Накрийте торт плівкою і відправте в холодильник на ніч чи пару годин.
- Зніміть плівку і форму, промажте боки кремом і присипте їх покришеним печивом.
Смачного!
читайте також:
- Відомий шеф-кухар запропонував рецепт смачного майонезу
- Відомий шеф-кухар поділився нетрадиційним рецептом голубців