fbpx

Як приготувати варення та желе з червоної смородини

Діліться інформацією з друзями:

Варення з порічок – дуже смачна закрутка на зиму. Поки триває сезон червоної смородини, то радимо вам не зволікати й приготувати кілька баночок.Варення на зиму з червоної смородини. Час готування – 1 година.

Порцій – на 1 л.

Унікальність цього рецепта в тому, що після варіння десерт виходить ніби і з сиропом, але в той же час густим. І ягідки червоної смородини залишаються цілими. Відкрити і вжити таке варення взимку – одна насолода.

Зібрані ягоди червоної смородини добре перебрати і видалити гілки і листочки. Якщо боїтеся комах, то краще залийте на деякий час ягоди солоною водою.

Після просто промийте ягоди ще раз звичайною водою. Пересипаємо ягоди в ємність, щоб визначити її обсяг. Після цього також визначаємо, скільки цукру необхідно брати. Так як співвідношення головних інгредієнтів в цьому рецепті 1 до 1, то і цукру відміряє одну півлітрову банку.

Ягоди червоної смородини пересипаємо в каструлю і заливаємо водою. Намагаємося варити на повільному вогні, щоб ягоди залишилися цілими. Як тільки відбудеться закипання, засипаємо в каструлю одну третину цукру. Акуратно перемішуємо вміст каструлі ложкою і продовжуємо варити, поки цукор повністю розчиняється.

Після того, як маса знову закипить, засипаємо половину від залишився цукрового піску. Перемішуємо і чекаємо знову, поки закипить. Висипаємо залишок цукру і знову варимо ще п’ять хвилин після закипання.

Готове варення розподіляємо в стерилізовану ємність і закриваємо кришкою на зиму.
Джерело: С.В.О.