Сезон кабачків ще не закінчився. Тим більш, що цього року врожай на них надзвичайно гарний. Які страви можна приготувати з кабачка, щоб було і смачно, і корисно, і гарно.
Хтось називає цю страву гарним словом рататуй, хтось звичайною запіканкою. А хтось виймає з холодильника все, що там лежить (майже все) і питає гугл, що з цього приготувати.
Так от називайте як хочете, але спробуйте приготувати.
Продукти:
- 1 кабачок або цукіні (від його розміру залежить кількість порцій)
- помідори
- яйце куряче 2-3 шт.
- сметана – 150 грам
- сир твердий – 100 грам.
Помили овочі, порізали помідори і цукіні кільцями або напівкільцями (це залежить від розміру овочів і форми). Форму, в якій буде готуватися страва, змастили олією (зовсім небагато).
Цукіні перекладаєте помідорами у змащену форму і заливаєте соусом.
Для соуса змішуєте сметану, яйця, натертий твердий сир і спеції за смаком.
Запікається біля 30 хвилин. Останні 10 хвилин треба поставити у верхню частину духовки, щоб отримати гарну скоринку. Або скористатися функціями, які є у духовки.
Готову страву можна приправити вишневим соусом, гірчицею або аджикою.
Ця страва має дуже мало калорій, але багато поживних речовин.
Смакуйте із задоволенням!