fbpx
горіхово-шоколадна паста

Готуємо домашню горіхово-шоколадну пасту

Діліться інформацією з друзями:

Горіхово-шоколадна паста для солодких бутербродів чи домашньої випічки може бути не тільки смачною, а й корисною. Адже удома можна приготувати аналог відомої нутелли без консервантів.

Інгредієнти:

  • Склянка ліщини (бажано очистити горіхи від шкірки);
  • 10 великих фініків (без кісточок);
  • 2 ст.л. води;
  • 2 ст.л. якісного не солодкого какао;
  • пакетик ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • мигдальне молоко для кремової текстури та смаку (можна взяти будь-яке молоко, яке вам смакує)

Приготування

Підсмажуємо  ліщину в духовці або на сухій пательні упродовж 15 хвилин. З горіхів виділяться олії, завдяки чому текстура пасти буде більш кремовою.

Ретельно подрібнюємо горіхи в блендері до стану пасти. Спочатку горіхи будуть схожі на крихту, але запасись терпінням — і все вийде!

Воду та фініки ретельно перемішуємо у блендері до однорідної консистенції. Фініки можна заздалегідь замочити у воді.

Змішуємо разом фініки, какао, горіхову пасту, ванільну есенцію (цукор), сіль та молоко. Молоко додаємо  потроху, щоб вийшла саме та консистенція, яка нагадує нутеллу.

Можете проекспериментувати зі спеціями. До горіхово-шоколадної пасти чудово смакуватиме кориця та/або імбир.

Таку смакоту можна мастити на хліб, додавати до йогурту та кисломолочного сиру, використовувати як начинку для пончиків, рулетів чи рогаликів. зберігаємо в холодильнику. Смачного.

Читайте такожЗбільшилися черги на українському кордоні: через проблеми у роботі інформаційної системи