Горіхово-шоколадна паста для солодких бутербродів чи домашньої випічки може бути не тільки смачною, а й корисною. Адже удома можна приготувати аналог відомої нутелли без консервантів.
Інгредієнти:
- Склянка ліщини (бажано очистити горіхи від шкірки);
- 10 великих фініків (без кісточок);
- 2 ст.л. води;
- 2 ст.л. якісного не солодкого какао;
- пакетик ванільного цукру;
- дрібка солі;
- мигдальне молоко для кремової текстури та смаку (можна взяти будь-яке молоко, яке вам смакує)
Приготування
Підсмажуємо ліщину в духовці або на сухій пательні упродовж 15 хвилин. З горіхів виділяться олії, завдяки чому текстура пасти буде більш кремовою.
Ретельно подрібнюємо горіхи в блендері до стану пасти. Спочатку горіхи будуть схожі на крихту, але запасись терпінням — і все вийде!
Воду та фініки ретельно перемішуємо у блендері до однорідної консистенції. Фініки можна заздалегідь замочити у воді.
- Понад 1 мільйон українців отримали зимову допомогу від ООН
- Скільки коштував військовозобов’язаному виїзд з країни
Змішуємо разом фініки, какао, горіхову пасту, ванільну есенцію (цукор), сіль та молоко. Молоко додаємо потроху, щоб вийшла саме та консистенція, яка нагадує нутеллу.
Можете проекспериментувати зі спеціями. До горіхово-шоколадної пасти чудово смакуватиме кориця та/або імбир.
Таку смакоту можна мастити на хліб, додавати до йогурту та кисломолочного сиру, використовувати як начинку для пончиків, рулетів чи рогаликів. зберігаємо в холодильнику. Смачного.
Читайте також: Збільшилися черги на українському кордоні: через проблеми у роботі інформаційної системи