Досвід приходить з часом. Як тільки виникає якесь питання чи з’являється проблема, ми відразу ж починаємо шукати відповіді. Інколи доводилося покладатися на власну інтуїцію, питати порад у старших, а чомусь вчитися методом проб і помилок. Так приходить мудрість.
Ось кілька «хитрих дрібничок», які можуть знадобитися у повсякденному житті.
- Щоб картопля не проростала, покладіть у мішок або ящик, де ви її зберігаєте, кілька яблук. У них міститься речовина, яка перешкоджає появі паростків.
- А ось зберігати яблука у великих кількостях у мішках з картоплею, звичайно, не варто. Покладіть їх у ящик і засипте тирсою – так вони довше залишаться свіжими.
- Тупі ножиці можна нагострити за допомогою фольги. Просто складіть аркуш фольги у кілька разів та поріжте його ножицями. Вони стануть гострішими.
- Як зігрітися у разі відсутності опалення вдома – поради експерта
- Шнурки, які постійно розв’язуються, змушують їхніх власників страшенно нервуватися. А між іншим вирішити цю проблему досить просто. Для цього потрібно трохи потерти свічкою шнурки в тих місцях, де розташовуватиметься вузол.
- Пластикові контейнери, в яких так зручно зберігати продукти, з часом набувають не дуже приємного запаху. Якщо це трапилося, насипте у такий контейнер дрібку солі, щільно закрийте кришкою і залиште на деякий час. Сіль вбере у себе запах. А потім просто змийте її водою.
- Чайні пакетики добре вбирають запахи. Тож з їхньою допомогою ви легко позбудетеся неприємного запаху в холодильнику. Достатньо лише на кілька днів помістити туди блюдце з кількома чайними пакетиками.
- Ще один простий спосіб позбутися неприємного запаху в холодильнику – покласти туди кілька пігулок активованого вугілля.
- Цибуля – абсолютно незамінний у кулінарії продукт. Але її запах дуже в’їдається в руки. Щоб позбутися його, спробуйте протерти руки шматочком лимона, слабким розчином оцту або кухонною сіллю, а потім вимити з милом. До речі, у випадку, якщо ваші руки пахнуть рибою, це також допомагає.
- З руками ми якось розібралися. А що робити, якщо ви смажили рибу і стійкий її запах залишився в кухні? Вам і тут знадобиться оцет. Налийте його на дно сковороди, у якій смажилася риба, і доведіть до кипіння. Пари оцту нейтралізують рибний дух.
- Якщо найкраща риба – це ковбаса, то найкраща ковбаса – це шматок м’яса. Наприклад, відбивна. Та от під час відбивання дрібні шматочки м’яса розлітаються по всій кухні. Щоб не довелося після готування влаштовувати генеральне прибирання, загорніть м’ясний напівфабрикат у целофановий пакет, а вже потім бийте по ній на здоров’я, не шкодуючи сил.
І наостанок. У вашому туалеті завжди буде приємний запах, якщо в середину рулону туалетного паперу ви капнете кілька крапель пахучої ефірної олії.
Ірина ВАСИЛЮК