fbpx

Чим краще мити посуд щодня

Діліться інформацією з друзями:

Щітка для посуду чи губка. Чим краще мити посуд щодня? Відповідь дали норвезькі вчені, які провели дослідження в кількох європейських країнах. На їхню думку, кухонні губки містять більше бактерій, ніж кухонні щітки. Висновок: посуд краще мити саме останніми. Про що свідчить дослідження?

«Сальмонела та інші бактерії краще ростуть і виживають в губках, ніж у щітках. Причина в тому, що губки при щоденному використанні ніколи не висихають», – розповів Тронд Меретре, науковий співробітник Nofima, норвезького науково-дослідного інституту харчових продуктів.

І хоча більшість бактерій не шкідливі, але такі як сальмонела, можуть поширюватися з поверхні губок на руки, робочі поверхні та обладнання кухні.

«Губка волога і накопичує залишки їжі, які також є їжею для бактерій, що призводить до швидкого їх розмноження. До того ж щітка висихає швидше, тому й шкідливих бактерій на ній менше», – розповів вчений.

Що найбільше здивувало дослідників, то це те, що частота заміни губок не впливала на кількість бактерій. Кілька днів чи кілька тижнів – і губки однаково наповнені бактеріями.

У Сполучених Штатах міністерство сільського господарства США заявило, що мікрохвильова піч може знизити «деяку бактеріальну активність» у губках. Однак все одно рекомендує частіше купувати нові.

Менше з тим саме губки залишаються найпопулярнішим «гаджетом», який використовують господині в багатьох країнах. Тому дослідники закликали споживачів спробувати щітку наступного разу, коли прийде час міняти засіб для миття посуду.