Борщ без м’яса з коноплі винайшов українець та отримав подяку.
У Житомирі майстер народної творчості Олег Земнухов презентував борщ без м’яса із конопель. Він використав українські посівні коноплі та сподівається, що нова страва стане гастрономічною родзинкою міста Житомир. Презентація страви відбулася під час фестивалю. Як наголосив автор унікального борщу, його посівні коноплі не містять наркотичних речовин. Страва приготовлена за авторською рецептурою.
Конопельний борщ наробив фурору. Це був успішний дебют страви. Конопельний вегетаріанський борщ зруйнував стереотип, ніби без м’яса та сала борщ — не борщ.
Наступного року Житомирщина прийматиме фестиваль молодого борщу, який відбувся у 2023 році у Млинові, Рівненської області.
Читайте також: Літні та одинокі рівняни забувають про вік і самотність