fbpx
Які "сусіди" найкращі для огірків на городі

Які “сусіди” найкращі для огірків на городі

Діліться інформацією з друзями:

Великі, щільні та хрусткі огірки не виростають просто так. У цьому велику роль відіграють сусіди по грядці. Досвідчені городники розповіли які “сусіди” найкращі, кого підсадити до огіркових кущів, щоб збільшити врожай та захистити плоди від шкідників.

Які “сусіди” найкращі. Відмінним напарником для огірків стане кукурудза, яка створює на городі особливий клімат, що сприятливо впливає на зростання огіркових кущів – таким чином можна збільшити урожай на 20%.

  • Найкраще віддавати перевагу кукурудзі невисокого сорту і садити її так, щоб в огірків було достатньо світла.
  • Бобові насичують ґрунт азотом, живлячи огірки, які дадуть за такого сусідства гарний урожай. Найкраще висадити кілька кущів гороху чи квасолі по периметру грядки з огірками чи поруч.
  • Часниковий запах боротиметься з шкідливими бактеріями, відлякуватиме від огірків попелицю, капустянку та інших комах, які бажають поласувати врожаєм.
  • Прекрасним компаньйоном для огірків стане соняшник, який виступить у ролі шпалер і захистить кущі від прямого сонячного світла. До того ж соняшник насичує ґрунт цинком і залізом, яких потребують огірки. Плід формуватиметься твердим, соковитим, а всередині утвориться велике насіння.

Нейтральні сусіди огірків – капуста та полуниця.

Що стосується цибулі, то деякі городники радять садити її на відстані не менше ніж за півметра. Це пов’язано з тим, що за місяць до збирання врожаю, полив цибулі значно скорочують. Це може бути проблематичним, бо огірки потребують активного поливу постійно.

Ольга ПОЛІДОВИЧ

Читайте також: Дата ракетного удару на 1 травня була вибрана свідомо