Маленький секрет: як зберегти цибулини до весни.
Часто ще до Нового року зовні здорові цибулини починають чорніти чи гнити. Багато хто шукає проблему в самій цибулі, але забуває про важливе.
Дійсно, при зберіганні цибулі важливо враховувати те, що скоростиглі сорти (ранні) довго не лежать. Зазвичай на зиму закладають пізні та середньо-пізні сорти цибулі. Але навіть пізні сорти можуть гнити та покриватися чорною пліснявою. А все тому, що порушено правила зберігання.
Досвідчені овочівники розкрили секрети правильного зберігання цибулі. Якщо їм слідувати, то в магазин і на ринки за цибулею ви точно не ходитимете до весни. А може й до літа, якщо вистачить зібраного врожаю.
Що стосується місця зберігання, то воно повинно бути прохолодним, сухим, темним і добре провітрюватися. Найкраща температура для зберігання цибулі, на думку експертів, 7-13°C, вологість – 60-70%.
Але важливо врахувати, що ще зберігається поряд із цибулею. Запам’ятайте: картопля та інші коренеплоди виділяють вологу, через що цибулини можуть підгнивати. Тому за ними потрібно наглядати. Але краще, звісно, зберігати окремо.
Де можна зберігати цибулю до весни? За температурним режимом підходить закритий балкон, підвал, погріб або гараж, горище будинку.
Якщо ви зберігаєте цибулю в будинку чи квартирі, то довго вона не пролежить, тому що складно підтримувати потрібну температуру повітря та вологість.
Марія МАТВІЙЧУК
Читайте також: Майстриня з Донеччини виготовляє в Рівному іграшки Перемоги
- Старшого солдата з Рівненщини нагородили “Золотим Хрестом”Почесною відзнакою “Золотий Хрест” нагороджений житель села Головин, старший солдат Іван Федоришин.