Як правильно варити пельмені та для чого потрібно додати в процесі варіння склянку холодної води.
Просто так всипати пельмені в киплячу воду мало. Щоб страва вийшла смачною потрібно дотриматися простих правил.
Під час готування в воду краще додавати лавровий лист, сіль та інші улюблені спеції. Це зробить смак та аромат більш насиченими. Однак, цього мало. Досвідчені господарі добре знають секрет смачних пельменів.
Як зазначають кулінари, дуже важливо у певний момент підлити в каструлю кухоль холодної води.
Така проста процедура зробить м’ясне блюдо запашнішим, а тісто м’яким. Варити доведеться пельмені трохи довше, але в результаті вийде страва набагато смачніша.
Влити склянку води потрібно тоді, коли пельмені спливуть. Важливо дотримуватися пропорцій. Варто пам’ятати, що продукт має вільно плавати у воді.
Потрібно розрахувати, щоб було 500 г пельменів на півтора літра води. Якщо хочеться зробити бульйон більш насиченим, води варто брати менше.
Читайте також: Слідчі встановлюють обставини отримання тілесних ушкоджень жителем Дубенщини
- Помер народний артист України Степан Гіга: співак не зміг подолати ускладнення від хворобиНаталія Ягущина 12.12.2025, 20:42 12 грудня, у реанімації Першого територіального медичного об’єднання Львова на 67-му році життя від ускладнень тяжкої хвороби помер видатний український співак, народний артист України Степан Гіга. Олег АнтонюкРедактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

