Відварений буряк іноді не весь використовується за один раз. Буває, що забагато вкинули до каструлі.
Нічого страшного, адже можна його зберегти до наступного використання. Щоб перестрахуватися, потрібно варити коренеплід з додаванням одного інгредієнта. Він допоможе продовжити термін зберігання.
Подробиці
До води з буряком потрібно покласти лимонну кислоту. Знадобиться лише одна дрібка. Потрібно покласти її наприкінці приготування.
Якщо у вас немає лимонної кислоти, використайте звичайний лимон. Вичавіть трохи соку та влийте в воду. Навіть оцет підійде для цієї мети. Що у вас є, те і використовуйте.
Суть методу полягає в тому, що кислота допоможе коренеплоду довше залишатися свіжим та не псуватися. Відіграє роль консерванту. А ще буряк збережене насичений колір.
Читайте також: Безплатних медпослуг на Рівненщині буде удвічі більше
- Ліну Костенко та Валерія Залужного нагородили званням “Почесний громадянин Києва”Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням «Почесний громадянин Києва» двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерія Залужного.