Відварений буряк іноді не весь використовується за один раз. Буває, що забагато вкинули до каструлі.
Нічого страшного, адже можна його зберегти до наступного використання. Щоб перестрахуватися, потрібно варити коренеплід з додаванням одного інгредієнта. Він допоможе продовжити термін зберігання.
Подробиці
До води з буряком потрібно покласти лимонну кислоту. Знадобиться лише одна дрібка. Потрібно покласти її наприкінці приготування.
Якщо у вас немає лимонної кислоти, використайте звичайний лимон. Вичавіть трохи соку та влийте в воду. Навіть оцет підійде для цієї мети. Що у вас є, те і використовуйте.
Суть методу полягає в тому, що кислота допоможе коренеплоду довше залишатися свіжим та не псуватися. Відіграє роль консерванту. А ще буряк збережене насичений колір.
Читайте також: Безплатних медпослуг на Рівненщині буде удвічі більше
- Як виглядав би світ, якби всі забули математику: апокаліпсис чи рай для гуманітаріїв?“Для чого ми вчили ту математику, стільки часу на неї в школі витрачали…” – скарги, які чує кожен вчитель математики. А нещодавно почула розмову хлопців-старшокласників про те, що математика зовсім не потрібна. “Казали, що таблиця множення точно буде потрібна…” –…