fbpx

Не виливайте «яєчну воду», вона врятує в’янучу рослину

Діліться інформацією з друзями:

Відварюючи яйця, багато хто з нас просто виливає воду в раковину. Але краще так не робити. Адже під час варіння вода переймає всі корисні властивості яєчної шкаралупи і таку воду можна з користю застосувати в саду та на городі.

Яєчна шкаралупа містить багато корисних мінералів (фосфор, калій, сірка, азот, залізо, магній та інші). Та головний із них – карбонат кальцію, який становить 90% від загального складу продукту.

У воді, де варилися яйця, можна замочувати насіння та поливати нею рослини. Звичайно, потрібно почекати, поки вона охолоне і тільки потім використовувати.

Вітаміни, які містяться у шкаралупі, допомагають рослинам швидко набирати зелену масу та підтримують оптимальний рівень кислотності ґрунту.

Якщо кімнатні рослини на вашому підвіконні почали в’янути чи засихати, полийте їх «яєчною» водою. Таку процедуру можна проводити раз на 3-4 тижні – і це за умови, що ви не проводите підживлення іншими комбінованими препаратами. У цьому випадку виникає ризик передозування мінеральних солей.

Поливати такою водою можна розсаду помідорів на грядці, листовий салат, баклажани, гарбуз та інші баштанні культури. Вони «подякують» за турботу буйним зростанням і добрим урожаєм.

Кальцієві добрива також люблять яблуні, вишні, смородина та малина.

А от огірки, полуницю, квасолю, капусту та шпинат краще не поливати «яєчною» водою. Вони погано «переносять» багатий кальцієм ґрунт. Надлишок мінеральних солей призводить до виникнення хвороб і навіть загибелі рослин. Тому від поливу водою після варіння яєць в цьому випадку краще відмовитися.

Надія ПРИШЛЯК