Господині часто можуть помічати, що макарони сильно злипаються між собою, або ще гірше – прилипають до дна каструлі.
І справа може бути далеко не в сорті макаронних виробів. Виявляється, якщо дотримуватися кількох правил, то цієї проблеми можна буде уникнути.
Пропонуємо дізнатися кілька основних моментів, які забезпечать вам правильно зварені макарони.
Пропорція макаронів, води і солі. На 100 грамів макаронів має бути 1 літр води та 10 грамів солі, яку треба додавати у воду перед тим, як вкинете макарони.
Беріть велику каструлю. Не варіть макарони в маленьких каструлях. Найкраще брати більший об’єм. Чим більше простору в місткості, тим більше шансів, що макарони не злипнуться.
Варіть на великому вогні. Виставляйте вогонь на максимум. Воду можна одразу посолити, а тоді накрити кришкою, щоб вона швидше закипіла.
Кидайте лише в окріп. Макарони у воду кидайте лише тоді, коли закипить вода. Якщо вода нагрілася недостатньо, тоді макарони злипнуться.
Вчасно подавайте страву. Подавайте страву свіжою та гарячою, тоді вони не злипнуться на тарілці. І не промивайте холодною водою, бо від перепаду температур вони починають злипатися.
Юлія ТУРЕЛИК
- Полеглого захисника Максима Лугініна провели на вічний спочинок у РівномуУ Рівному 5 грудня попрощалися із захисником України – Максимом Лугініним. Олег АнтонюкРедактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту. Має значний досвід роботи у медіа.…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

