Макарони більше злипатися не будуть

Макарони більше злипатися не будуть

Діліться інформацією з друзями:

Господині часто можуть помічати, що макарони сильно злипаються між собою, або ще гірше – прилипають до дна каструлі.

І справа може бути далеко не в сорті макаронних виробів. Виявляється, якщо дотримуватися кількох правил, то цієї проблеми можна буде уникнути.

Пропонуємо дізнатися кілька основних моментів, які забезпечать вам правильно зварені макарони.

Пропорція макаронів, води і солі. На 100 грамів макаронів має бути 1 літр води та 10 грамів солі, яку треба додавати у воду перед тим, як вкинете макарони.

Беріть велику каструлю. Не варіть макарони в маленьких каструлях. Найкраще брати більший об’єм. Чим більше простору в місткості, тим більше шансів, що макарони не злипнуться.

Варіть на великому вогні. Виставляйте вогонь на максимум. Воду можна одразу посолити, а тоді накрити кришкою, щоб вона швидше закипіла.

Кидайте лише в окріп. Макарони у воду кидайте лише тоді, коли закипить вода. Якщо вода нагрілася недостатньо, тоді макарони злипнуться.

Вчасно подавайте страву. Подавайте страву свіжою та гарячою, тоді вони не злипнуться на тарілці. І не промивайте холодною водою, бо від перепаду температур вони починають злипатися.

Юлія ТУРЕЛИК

  • Коли пити воду, щоб отримати максимальну користь для здоров’я
    Ми часто чуємо поради про те, що потрібно пити достатньо води щодня, але рідше замислюємося про те, коли саме її пити. Правильний час вживання води може посилити користь для здоров’я, вплинути на рівень енергії, роботу органів і навіть на якість сну.