Господині часто можуть помічати, що макарони сильно злипаються між собою, або ще гірше – прилипають до дна каструлі.
І справа може бути далеко не в сорті макаронних виробів. Виявляється, якщо дотримуватися кількох правил, то цієї проблеми можна буде уникнути.
Пропонуємо дізнатися кілька основних моментів, які забезпечать вам правильно зварені макарони.
Пропорція макаронів, води і солі. На 100 грамів макаронів має бути 1 літр води та 10 грамів солі, яку треба додавати у воду перед тим, як вкинете макарони.
Беріть велику каструлю. Не варіть макарони в маленьких каструлях. Найкраще брати більший об’єм. Чим більше простору в місткості, тим більше шансів, що макарони не злипнуться.
Варіть на великому вогні. Виставляйте вогонь на максимум. Воду можна одразу посолити, а тоді накрити кришкою, щоб вона швидше закипіла.
Кидайте лише в окріп. Макарони у воду кидайте лише тоді, коли закипить вода. Якщо вода нагрілася недостатньо, тоді макарони злипнуться.
Вчасно подавайте страву. Подавайте страву свіжою та гарячою, тоді вони не злипнуться на тарілці. І не промивайте холодною водою, бо від перепаду температур вони починають злипатися.
Юлія ТУРЕЛИК
- Мешканці села на Рівненщині зібрали продукти для села на ХерсонщиніМешканці села Курозвани, що в Гощанській громаді, знову продемонстрували свою згуртованість, людяність та бажання допомогти тим, хто цього найбільше потребує, і зібрали черговий гуманітарний вантаж для постраждалих від війни. Цього разу вони долучилися до збору овочів, консервації та інших продуктів…