Як виростити мікрогрін вдома

Мікрогрін – це молоді та мініатюрні паростки будь якої зелені – рукколи, крес-салату, соняшника, буряку тощо. У мікрогріні до 40 разів більше поживних речовин та вітамінів, ніж у звичайному салаті, що сприяє омолодженню організму та виведенню токсинів.
Популярність мікрогріну швидко зростає. Обумовлено це, зокрема, поєднанням багатої кількості вітамінів у малих об’ємах.

Що таке мікрогрін?

Це маленькі стебла овочів, які збирають зазвичай від 5 до 15 днів після проростання. Їх розмір лише кілька сантиметрів.

Мікрогрін можна вирощувати у себе на підвіконні. Отже, користь мікрогріну колосальна. В зелені безліч вітамінів і мікроелементів, а так як рослина знаходиться тільки на початку свого становлення — природа дає йому максимум необхідних корисних речовин у високій концентрації.

Як виростити мікрогрін на підвіконні?

руккола 4-й день
  1. В контейнер кладемо змочений у воді войлок (зазвичай йде в комплекті).
  2. Рясно полийте його водою і дайте стекти.
  3. Рівномірно розкидайте по войлоку замочене за інструкцією насіння
  4. Зверху побризкайте його водою. Щодня контролюйте рівень зволоженості вашого грунту.
  5. Накрийте контейнер плівкою або кришкою, щоб підтримувати рівень вологості. Плівку потрібно буде забрати, коли з’являться перші паростки.
  6. Поставте ємність у тепле місце.

    мікрогрін 2-й день
  7. Із появою перших листочків переставте контейнер у місце із природним освітленням (на підвіконня, на балкон
  8. Як тільки молода зелень досягне 2,5-5 см висоти, що станеться приблизно за тиждень, можете збирати врожай!. Мікрогрін найкраще вживати свіжим – у вигляді салатів чи декору до будь-яких страв.
    Смачного!

    Мікрогрін після зрізу 5 днів
Діліться корисною інформацією з друзями: